SVT Sports expert Maria Rooth hyllar LHC-målvakten. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Utan Schelling – inget SM-guld”

Uppdaterad
Publicerad

Linköping slog Luleå och SVT Sports expert Maria Rooth hyllar Florence Schelling.

– Hon är en fantastisk målvakt och har blivit ett spöke, säger Rooth.

Det blir en tredje och avgörande finalmatch mellan Luleå och Linköping i morgon.

Efter 1-0 till gästande Linköping resonerar SVT Sports expert Maria Rooth kring dagens möte – och framför allt kring Linköpings målvakt Florence Schelling.

– Vi har två lag som så gärna vill vinna, som spelar på olika sätt. Linköping ska vara enormt glada över att de har Florence Schelling. Utan henne – inget SM-guld. Det är tydligt. Hon har räddat dem gång på gång. Luleå måste helt enkelt hitta ett sätt att göra mål på henne, säger Rooth och fortsätter:

– Schelling är en fantastisk målvakt och har blivit ett spöke. Jag vet själv att när man som spelare möter en bra målvakt hamnar hela laget i en slags: ”Vi kan inte göra mål.” Man försöker på egen hand i stället för att spela som man normalt sett kanske snackat om.

Rooth kommenterar även målskytten Lara Stalder.

– Hon är en målgörare och där är hon bäst i SDHL. Alla de andra i Luleå är duktiga offensivt, duktiga defensivt. Stalder kanske inte är lika bra defensivt, men hon levererar framåt när det ska göras.

Morgondagens match spelas i morgon klockan 15.00 och sänds i SVT1.

– Jag tror att Luleå vinner, säger Rooth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.