Experten: ”Bättre CHL-turnering i år”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Mikael Renberg tycker att CHL-turneringen har bättrat sig från förra året. ”Frölunda betyder mycket, de spelar en attraktiv hockey och tar turneringen på allvar”, säger han.

Frölunda tog revansch från finalförlusten mot Luleå förra året. Mot finska Kärpät blev det nerv på slutet efter sen reducering men göteborgarna höll undan och vann CHL-finalen med 2-1.

Mikael Renberg, som kritiserade turneringens upplägg förra året, tycker att den har gått ett steg i rätt riktning, men att det samtidigt finns saker att jobba på.

– Det har varit bättre i år, och en hel del bra hockeymatcher. Men jag tycker fortfarande vissa klubbar tar turneringen på större allvar än andra. Det är svårt att veta hur intresset ser ut i övriga Europa också, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet