Jonas Andersson tror på medaljchans för Tre Kronor. Foto: SVT.

Experten: Frölundas laginsats stack ut

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda försvarade CHL-titeln genom en 4-3-seger mot Sparta Prag i Göteborg. ”En fin laginsats mot ett bra lag”, säger SVT Sports expert Jonas Andersson, som tror att Frölunda kunde dra fördel av att ha vunnit turneringen tidigare.

Frölunda lyckades upprepa det starka CHL-slutspelet de gjorde förra säsongen. Efter en tajt drabbning mot Sparta Prag gick de segrade ur finalen efter suddenavgörande av Niklas Lasu.

– Det är många som imponerar. Trots att de får två tunga skador så har de fyra femmor som levererar. Tömmernes och Larsson gör det bra på backsidan, och Wellman står för ett fint mål framåt, säger Andersson.

Champions Hockey League

– Det är en fin laginsats mot ett bra lag. Det är imponerande att de klarar av anstormningen på slutet, säger han.

Andersson: Fördel att vara mästare

Jonas Andersson säger också att en stor fördel för Frölunda var det psykologiska övertaget de fick genom att de redan har vunnit turneringen.

– Det är lättare att gå in i ett slutspel när du redan vunnit, du vet vad som krävs.

– De har gjort väldigt mycket rätt den här turneringen, så det är bara att njuta för Frölunda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet