Roger Rönnberg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Experternas sågning efter kollapsen: ”Sverige står helt still – tar inte ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige blev fullständigt överkört i den andra perioden. Tre Kronor gick från 1-0-ledning till underläge 1-6 efter den andra perioden.

Målen haglade in bakom Jacob Markström.

Ryssland sköt 20 skott och sex hamnade i nät.

– Jag vet inte varför – jag tycker Sverige står still och tittar på, de tar inte ansvar. Det svenska markeringsspelet i egen zon var obefintligt, dundrar experten Roger Rönnberg i sändning.

Sverige rasade ihop fullständigt i den andra perioden. Ryssland sköljde förbi svenskarna och när skottet kom gick de allt som oftast i mål.

Experten Mikael Renberg var inne på att detta varit ett mönster genom hela turneringen.

Ishockey-VM

– Det är lite så det har sett ut under VM. Först en bra förstaperiod – och sedan en jättedålig, säger Mikael Renberg i SVT:s sändning.

Roger Rönnberg var starkt kritisk, till framförallt det svenska försvarsspelet.

”Vi fuskar lite”

– Jag vet inte varför – jag tycker Sverige står still och tittar på, de tar inte ansvar. Det svenska markeringsspelet i egen zon var obefintligt, dundrar experten Roger Rönnberg.

Backen Oliver Ekman Larsson sa så här efter den andra perioden.

– Vi fuskar lite och det studsar lite mot oss. Vi tjuvar i defensiven, säger Ekman Larsson. Det viktiga är att vi försöker hitta tillbaka.

– Vi gick från vår bästa till vår sämsta period, fortsätter han.

VM

Sverige logo

Sverige

4 - 7

Ryssland logo

Ryssland

1-0, 0-6, 3-1
Bratislava
Publik: 9085

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet