Fabricius tvåmålsskytt när Luleå bröt HV:s segersvit

Senast HV71 förlorade en SHL-match under ordinarie speltid var den åttonde december.

I dag bröt Luleå sviten tack vare 36-årige Karl Fabricius som låg bakom allt i 4-0-segern.

Veteranen blev tvåmålsskytt för första gången på tolv år i SHL-sammanhang.

HV71 var ett lag i kris när huvudtränaren Johan Lindbom sparkades till förmån för assisterande tränaren Stephan Lundh som tog över den 25:e november.

Sedan den åttonde december, när Jönköpingslaget förlorade med 3–1 mot Mora, har de radat upp åtta raka matcher utan förlust under ordinarie speltid.

SHL:s formstarkaste lag.

Men i dag blev det en klar förlust mot serieledande Luleå.

Mål bortdömt

Stor segerorganisatör blev SHL:s meste aktiva spelare, 782 grundseriematcher, Karl Fabricius som stod för två mål och en assist.

I den första perioden spelade han fram Robin Kovacs till ledningsmålet och i den andra perioden handlade egentligen allt om 36-åringen.

Cirka fem minuter in hade Luleå en puck i nät då Fabricius styrt, men situationen videogranskades och dömdes sedermera bort för offside i målgården.

Ett beslut som Fabricius inte var helt nöjd med.

–  Jag tycker det första målet ska vara godkänt. Jag ser väl inget konstigt med det. Väldigt förvånad, ska jag säga. Jag blev jävligt förbannad, jag kände mig rånad på det, säger han till C More.

Två minuter senare kom dock revanschen när han satte 2-0 och bara några minuter senare kom även trean i powerplay. Det var första gången sedan 2007 som veteranen gjorde två mål i en SHL-match.

– Det är så klart kul. Man får säga att jag var revanschsugen (efter det bortdömda). Det är väl därför det kommer två baljor.

Luleå vann till slut med 4–0 och befäster därmed serieledningen.