Samuel Fagemo jublar efter sitt andra mål mot Luleå. Foto: Bildbyrån

Fagemo förde Frölunda till seger

Till en början hade Frölunda svårt att hitta rätt, och Luleå tog rättvist ledningen med 1-0. Men då klev Samuel Fagemo fram för hemmalaget som med en snygg dragning satte 1-1, och väckte Frölunda som vände och vann med 4-1.

Det var full fart framåt från Luleå inledningsvis, och mot ett stillastående Frölunda så var det logiskt när Jack Connolly assisterade till Einar Emanuelsson som redan efter tre minuter kunde ge gästerna ledningen.

Luleå var det klart hetaste laget i första perioden, och hade bud på fler mål. Men istället för 2-0 skulle det bli 1-1. För när Theodor Lennström hittade Samuel Fagemo i full fart vid offensiv blålinje så gjorde den sistnämnde inga fel. Från högerkanten så klev han in och fintade skott, men drog istället pucken runt David Rautio och la in den i öppen bur.

Det gav nytt liv till Frölunda, som vaknade till och tog över perioden och tog även ledningen innan paus. Luleå hade emellertid en puck i mål, men efter att domaren blåst av innan pucken gått i mål så stannade gästerna kvar på ett mål.

– Målvakten ska hålla pucken i tre sekunder, han kanske höll den i tre hundradelar, säger en besviken Thomas Berglund till C More.

Ryck från Frölunda i tredje

Tungt där för Luleå, men det skulle bli ännu värre. För i tredje perioden så ryckte Frölunda ifrån, och tog en 4-1 ledning med tio minuter kvar när Samuel Fagemo återigen bjöd publiken på ett snyggt mål när han gled igenom Luleåförsvaret och stänkte upp pucken bakom Rautio.

Fagemo fortsatte sedan att pressa på, och jagade sitt tredje mål för kvällen. Men trots ett par riktigt heta lägen så blev det inget ytterligare mål, utan Frölunda vann med 4-1.

– I tredje sköljer vi över dem, vi förtjänar att vinna, säger Johan Sundström till C More.