Färjestad vann seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad vann seriefinalen mot Luleå i SHL och ligger nu bäst till att vinna serien – och miljonbonusen.
Matchen slutade 3–0 sedan Luleå inte fått hål på Markus Svensson

Seriefinalen mellan Färjestad och Luleå blev tätt och tufft. Om Luleå skulle vinna matchen skulel de vinna serien, få hemmaplansfördel i slutspelet – och vinna en hel del pengar. En miljon kronor närmare bestämt.

Nu får SHL vänta med att betala ut miljonbonusen efter som Färjestad nu leder serien med två poäng inför den sista omgången. Färjestad avslutar hemma mot Djurgården medan Luleå möter Växjö i sista.

Luleå startade bäst, men lite slarv i mittzon gav Daniel Viksten en chans, och han sköt hårt i första krysset.

– Det var lite tursamt hur jag fick tag i pucken, lite hopslag. Sen sköt jag högt, sa Daniel Viksten. Det betyder mycket att få första målet, det gör det enklare att spela för oss.

Luleå fortsatte att försöka, men nådde inte ändå fram. I stället slog Carl Jakobsson i Färjestads fjärdekedja in 2–0 på en retur.

Färjestads målvakt Markus Svensson gjorde flera viktiga räddningar och i sista perioden hade han tur med stolparna.

– Det går att göra mål på Luleå. Vi har visat det, sa Färjestadskämpen Linus Johansson i den andra periodenpausen till CMore.

Och tidigt i den tredje kom också 3–0. Joakim Nygård blev frispelad av Johan Ryno och sköt snabbt i nät.

– Vi gör en plattmatch, och slarvar för myciket. Sen var vi för ineffektiva. Men egentligen var det bara en förlust i serien, sa lagkaptnen i Luleå Erik Gustavsson efteråt.

SHL
Färjestad BK logo

Färjestad BK

3 - 0

Luleå HF logo

Luleå HF

1-0, 1-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer