Renberg: ”Det ska vara avstängning”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå förlorade returen mot Färjestad men tog sig ändå vidare till åttondelsfinal. Men det som fick SVT:s expert Mikael Renberg att reagera var Lucas Wallmarks filmning. ”Jag tycker att det ska vara avstängning”, säger han.

Det var en sekvens i CHL-matchen mellan Luleå och Färjestad som fick SVT:s expert Mikael Renberg att reagera lite extra. 

Luleås Lucas Wallmark föll lite väl lätt (se klippet ovan).

Champions Hockey League

– Här pratar vi om att förstärka. Han har lite kontakt men så trycker han till med vänsterbenet så att det ska se oerhört dramatiskt ut. Han kastar sig och jag tycker att det ser löjligt ut, säger Renberg och fortsätter:

– Jag tycker att det ska vara avstängning. Jag vet att SHL tar tag i det här problemet och det tycker jag är rätt. Även om man naturligtvis ska vara hårdare med armbågstacklingar mot huvudet, som kan skada motsåndaren, så tycker jag att man ska granska de här situationerna, för det tillhör inte hockeyn.

För några veckor sedan blev Teemu Laine den första SHL-spelaren att få böter för en filmning.

Strid in i det sista

Luleå är vidare till åttondelsfinal med sammanlagt 4-3. Men det blev ändå strid in i det sista för att laget skulle ta sig till vidare. Färjestad ledde med 3-0 efter två perioder, och var bara då ett mål från att gå vidare till åttondel. 

Men laget lyckades till slut knyta ihop säcken. Knappt halvvägs in i den tredje perioden reducerade Brendan Mikkelson till 1-3, vilket blev slutresultatet. 

Det räckte för att den regerande CHL-mästaren skulle ta sig vidare.    

– Det var det målet som räddade oss, konstaterar tränaren Joakim Fagervall.

I kvartsfinal väntar finska Tappara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet