• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län. Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun, i Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att utrymma. Läs mer

Färjestad bryter kontraktet med Libor Hudacek. Foto: Bildbyrån

Färjestad bryter kontraktet med Hudacek

Libor Hudacek stängdes av efter brutala yxhugget – nu väljer Färjestad att bryta kontraktet med slovaken. – Det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdanden vi vill och ska stå för, säger klubbens VD, Stefan Larsson klubben på sin hemsida.

Det var i torsdags förra veckan som Färjestads forward, Libor Hudacek, delade ut en tvåhandsfattad slashing mot Röglespelaren, Lucas Elvenes.

Kolla in Hudaceks yxhugg mot Elvenes

Hudacek stängdes av fem matcher och under tisdagen kom nu klubbens besked: Färjestad väljer att bryta kontraktet med den 27-årige slovaken.

– Vi ska spela en tuff, fysik och utmanande ishockey. Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger klubbens VD, Stefan Larsson till klubbens hemsida.

”Får svårt att ta plats i laget”

Färjestads sportchef, Peter Jakobsson ger också sin syn på beslutet:

– Vi har inte fått ut det vi vill av Hudacek och då vi ser att skadade spelare är på väg tillbaka så kommer han även att få tufft att ta plats i laget. Vi väljer därför att avsluta samarbetet per omgående, säger Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer