HV71:s tredjelina briljerade mot Färjestad

Ännu en bortaseger har gett HV71 greppet om kvartsfinalserien mot Färjestad. Smålänningarnas tredjelina gjorde alla målen när gästerna vann i Karlstad med 3-2.

Alexander Johansson som kom tillbaka in i Färjestad efter en lång skadefrånvaro fick hemmapubliken att jubla när han gjorde säsongens första mål knappt tre minuter in i matchen mot HV71. Johansson som är tillbaka efter en lång skadefrånvaro fick dock se smålänningarnas tredjelina vinna perioden.

Christoffer Törngren snappade upp en retur och tryckt in kvitteringen och med två minuter kvar gav Isac Brännström gästerna ledningen när han med lite tur fick in pucken via stolpen och klubban på Markus Svensson i FBK-målet.

Christoffer Törngren tvåmålsskytt

Samma kedja som gjorde de två första målen fortsatte att trumma på i mittperioden och bara 32 sekunder in utökade Christoffer Törngren med sitt andra mål i matchen. Törngren som spelade förra säsongen i just Färjestad var tillbaka i HV inför den här säsongen och trots att han inte gjort mer än fyra mål i grundserien har han nu redan gjort tre mål i slutspelet.

– Riktigt gött, vi rör på benen och flyttar pucken. De har en del stora backar men vi löser det bra, säger Isac Brännström till C More efter matchen.

Färjestad fick in en reducering med sex minuter kvar av tredje perioden men gästerna höll undan och leder nu matchserien med 2-1.

– Vi börjar matchen ok men efter deras 1-1-mål blir vi passiva. Jag tycker ändå att vi tar oss in i matchen men de stänger av oss riktigt bra och vi klarar inte av att göra det vi har planerat. Vi hade behövt gjort en tvåa där i andra perioden, säger FBK:s tränare Johan Pennerbom till C More.