Färjestads Johan Ivarsson jublar efter under slutspelet. Foto: TT.

Färjestads kaxiga utspel: ”Vi är bättre på allt”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad räddade den första matchbollen när Djurgården besegrades med förkrossande 8-2 i Karlstad i söndags. I kväll tar Djurgården emot i Globen och har ny matchboll då de leder matchserien med 3-2.

Vad talar för Färjestad i kväll i Globen?

– Vi är ett skickligare lag, ett bredare lag, tycker egentligen att vi är bättre på allt. Sedan gäller det att leverera också, säger Johan Ivarsson, med förflutet i Malmö, till Färjestads hemsida.

– Det blir lite annorlunda eftersom det är vinna eller försvinna och det är vi själva som satt oss i den här sitsen. Det gäller att reparera det också, säger Ivarsson.

Första besöket som spelare i Globen

23-åringen har aldrig tidigare spelat i Globen. Det är första gången som Djurgården spelar i den arenan den här säsongen. Annars håller Djurgården till i grannbyggnaden Hovet.

– Jag har varit där och tittat men aldrig spelat. Det ska så klart bli jätteroligt. Vi vet att det är ett bra tryck och det gäller att nollställa sig och gå ut och vinna, säger Ivarsson.

Djurgården åkte på en riktig stjärnsmäll senast men hoppas nu kunna studsa tillbaka inför storpubliken. På förmiddagen var 13 000 biljetter sålda (Globen tar 13 850).

– På tisdag hoppas jag att vi har fötterna på jorden och är beredda att göra jobbet från grunden. Jag är ganska säker på att jag kommer att kunna få till jobbet inför nästa match, sade tränaren Robert Ohlsson efter söndagens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.