Färjestad utklassade mästaren HV8-2

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad besegrade den regerande svenska mästaren HV71 med förkrossande 8-2 och såg till att öka avståndet ner till lagen utanför topp 6, som ger en direktplats i kvartsfinalen.

– Att bli topp 6 är väldigt viktigt i kampen om att skaffa sig position i kvartsfinalen, säger matchvinnaren Per Åslund till C More.

Nyförvärvet Morgan Ellis har hamnat väl tillrätta i Karlstad och gjorde avslutande 7-2 (från slottet) och 8-2 (skott utifrån) och fick även med sig en assist, vilket betydde tre poäng.

– Laget har varit bra för mig och de har tagit emot mig med öppna armar. Det har varit som en nystart och så här långt går allt bra, säger Ellis. Han kom nyligen från Skellefteå där han inte lyckades alls.

Fansen, publiken uppgick till 7 777, stod länge kvar och hyllade sitt lag.

Kopplade grepp i andra perioden

Åslund steg fram i andra perioden och gjorde 3-1 efter ett fint samarbete Marcus Nilsson där HV-försvaret blev helt överspelat.

Vid 4-2 var det Åslund som högg och skapade ett par chanser innan Stefan Steen slog in pucken från snäv högervinkel via HV-målvakten Fredrik Pettersson Wentzel.

– Vi växlade upp i andra perioden och skapade väldigt många fina lägen, säger Åslund om perioden där faktiskt HV vann skotten med 16-10.

Efter det föll HV71 ihop som ett korthus.

Med fem omgångar kvar HV71 nia med sju poäng upp till Malmö som är sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.