Färjestad fick jubla sent i Ängelholm. Foto: Bildbyrån.

Färjestad vann straffdrama klockan 23.30

Färjestad fick byta sitt flygplan till Ängelholm och matchen mot Rögle blev två timmar försenad. Det utdragna dramat slutade inte förrän 23.30 när Färjestad kunde avgöra på straffar och vinna med 3-2.

– Det kändes bra och vi visste att Rögle är starka hemma och brukar komma ut hårt i matcherna. Jag hade tur med studsarna i första perioden, det får jag erkänna, säger Färjestads målvakt Markus Svensson som spikade igen i straffläggningen, som var klar efter att FBK ledde den med 2-0. Daniel Viksten noterades för det avgörande straffmålet.

Rögle såg ut att gå mot segern men fick nöja sig med en poäng.

– Vi tappade matchen efter ett sent mål och vi hade kunnat gå ifrån i början av matchen. Jag är besviken över resultatet, säger Rögles tränare Cam Abbott till C More.

Med tre minuter kvar tog Färjestads Marcus Nilsson en tur med pucken, rundade kassen, och passade in till Tomi Sallinen som vräkte in sitt första mål för säsongen, 2-2, högt upp i krysset.

Förlängning och straffar inför sovande barn

Därmed gick matchen till förlängning och flera barn sov då på läktaren medan föräldrarna kämpade med tunga ögonlock.

Förlängningen och straffarna förlängde matchen med ytterligare 14 minuter. Matchen hade inte nedsläpp förrän 21.00, vilket var precis den tidsrymd som regelverket föreskriver.

Slutet blev stökigt när Färjestads storspelande målvakt Markus Svensson blev pååkt av en Röglespelare som tryckts in i målgården precis när slutsignalen gick för ordinarie tid.

Rögles målvakt Justin Pogge gjorde också fler svettiga räddningar, inte minst i förlängningen.