Rydahl avgjorde toppmötet med vackert solomål

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad vände och vann med 4–3 i toppmötet med Luleå Hockey på bortaplan. Stor matchhjälte blev tidigare Luleå Hockey-forwarden Gustav Rydahl.

Luleå Hockey ledde tre gånger i toppmötet efter mål av Isac Brännström, Niklas Olausson och Einar Emanuelsson. Färjestad kom tillbaka tre gånger och med drygt fem minuter kvar av matchen tog Färjestad ledningen för första gången i matchen. Det då Luleå Hockey hade en avvaktande utvisning. I stället för powerplay tog Gustav Rydahl pucken och ensam med tre Luleå-försvarare kunde han sätta 4–3-pucken från snäv vinkel.

– Jag vet inte vad som hände. Försökte bara få in den och skönt att det lyckades, säger Gustav Rydahl i C More.

Bröt Luleås vinstsvit

Luleå tryckte på men Färjestad kunde hålla ut och vinna med 4–3.

Förlusten var Luleå Hockeys första efter sju raka segrar i SHL. Färjestad byggde på sin vinstsvit då man nu är uppe i fyra raka segrar.

I och med segern kliver Färjestad upp på andra plats i tabellen med 49 poäng. Luleå toppar fortfarande tabellen med inspelade 50 poäng.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 4

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 2-2, 0-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.