Adam Ginning, tidigare lagkapten i J20-landslaget, blir Färjestads sjätte nyförvärv. Foto: TT

Färjestad värvar JVM-kapten från Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad värvar Adam Ginning från seriekonkurrenten Linköping. Backen – som var JVM-lagkapten – har skrivit på ett ettårskontrakt med Karlstadsklubben.

– Det här kommer att bli jättespännande, säger han.

Adam Ginning har Linköping som moderklubb och förutom en lånesejour till Vita Hästen i hockeyallsvenskan har han varit klubben trogen. Men nu är det alltså klart att backen – som är draftad av Philadelphia Flyers – fortsätter sin karriär i Färjestad.

– Jag har ju aldrig bytt lag förut så det här kommer att bli jättespännande, säger Adam Ginning till klubbens hemsida.

JVM-kapten

Adam Ginning har senaste två säsongerna spelat JVM för Sverige. Förra turneringen i Tjeckien var han dessutom lagkapten när Juniorkronorna tog brons.

Färjestads general manager Peter Jakobsson är också nöjd med rekryteringen.

– Han kommer att bli nyttig i boxplay och han kommer också att ge oss lite mera muskler i försvaret. Adam har aldrig backat när det har varit stökigt på plan, han är rejäl i sitt spel och räds noll motståndare, säger Jakobsson.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

Klipp: Sverige tog JVM-brons efter seger mot Finland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.