Målkaos när Färjestad föll tungt

Uppdaterad
Publicerad

En ytterst märklig sekvens stoppade Färjestad hemma mot Växjö. Laget satte 2-1 och var redo för kvitteringsjakt. Men istället visade videogranskning att Växjö gjort 3-0 dessförinnan och resultatet ändrades.

En märklig situation i andra perioden blev omtalad efter matchen, och tände Färjestad rejält.

I andra perioden fick hemmafansen jubla när Christoffer Törngren styrde in 1-2. Men efter en domargranskning stod det klart att Växjö tidigare i samma spelsekvens hade en puck som var över mållinjen. Pontus Netterberg målskytt och 3-0 till Växjö. Allt inom loppet av tio sekunder.

Allt talade då för Växjö, men Färjestad stod för en mäktig upphämtning trots det jobbiga domslutet. På sex minuter hämtade FBK upp 0-3 till 3-3.

Sista perioden blev jämn, men med minuten kvar avgjorde Växjö genom Erik Josefsson, efter mycket fint spel från Elias Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.