Axelsson matchhjälte för Färjestad

Färjestad behövde alla poäng de kunde få då Karlstadlaget kämpade för att hålla både Malmö och Skellefteå bakom sig och hade vid vinst säkrat fjärdeplatsen i tabellen. Det blev till sist vinst för Färjestad mot HV71 med 4-3 efter straffar.

– Det är lite fifty-fifty med straffar. Sätter man dem inte blir det ett helsicke men sitter de så blir det jättebra, säger Färjestads straffhjälte Dick Axelsson till C More.

Båda lagen hade tre viktiga poäng att spela för och det satte prägel på matchen från start. Efter 42 sekunder blev HV71-spelaren Victor Ejdsell utvisad för tripping och det blev power play för hemmalaget Färjestad, en chans som laget tog vara på. Per Åslund gjorde 1-0 till Färjestad efter en snygg sidledspassning över centrallinjen från Dick Axelsson. Just Victor Ejdsell svarade senare genom att göra sitt tjugonde mål för säsongen och ordna 1-1.

Men det var HV71 som tog ledningen genom Oscar Sundh i mitten av andra perioden. Sundh fick en dålig passning som tog på hans skridsko, men lyckades få rätt på pucken och skjuta den i mål.

Färjestad kvitterade genom finländaren Niklas Fogström som fick stå helt omarkerad framför målet och kunde utan problem sätta 2-2 i slutet av andra perioden.

Axelsson matchhjälte

Färjestads Dick Axelsson, som även han gjorde sitt tjugonde mål för säsongen, ordnade 3-3 i tredje perioden och tog matchen till förlängning. Därmed blev HV71 eliminerade från en topp sex-placering och måste spela åttondelsfinal. Drygt två minuter in i förlängningen trodde HV-spelaren Mattias Tedenby att han hade avgjort matchen när han konstlade in pucken bakom Färjestadmålvakten Lars Haugen. Men efter videogranskning dömdes målet bort och taket lyfte i Karlstad. Det blev inga fler mål och matchen gick vidare till straffar.

I den tionde (!!!) straffomgången satte Dick Axelsson den enda och avgörande straffen.

”Härlig kvartsfinal”

Nu väntar Skellefteå i kvartsfinal för Färjestad och det är något som Dick Axelsson ser fram emot.

– Det kommer bli en riktigt härlig kvartsfinal mot Skellefteå, säger Axelsson efter matchen.