Oskar Steen gör mål mot HV71 Foto: Bildbyrån

Färjestads ryck i andra avgjorde

Färjestad är seriens målfarligaste lag den här säsongen, och i den andra perioden i matchen mot HV71 visade dem varför. Karlstadslaget tog ledningen med 5-1 efter fyra mål på sju minuter, en ledning som blev för tuff för HV71 att ta igen.

Det var Färjestad som inledde matchen bäst. Men trots flera bra lägen för hemmalaget så var det istället HV71 som inledde målskyttet när Mikko Lehtonen, via ett Färjestadsben, hittade nätet. Men gästerna lyckades inte hålla ledningen länge, Färjestad kunde i powerplay kvittera genom Marcus Nilsson.

Islossning i andra perioden

I den andra var det spegelvänt från första perioden. Istället för hemmadominans var det gästerna som dem första tio minuterna parkerade i Färjestads zon. Men liksom i den första perioden så var det istället det tillbakapressade laget som lyckades göra mål.

Efter målet tog Färjestad över totalt och gjorde fyra mål på endast sju minuters spel och drog ifrån till 5-1. Det var inte förrän i sista minuten av perioden som HV kunde svara när Färjestadskaptenen Mikael Wikstrand styrt in pucken i eget mål.

”Vi kör över dem”

I tredje perioden drog Färjestad ifrån ytterligare när Marcus Nilsson, som gjorde sitt andra mål för kvällen, satte slutresultatet 6-2.

– Det var en av våra bättre matcher tycker jag, säger tvåmålsskytten till C More.

Marcus Nilsson säger att efter dem inledande tio minuterna i den andra perioden där HV71 förde spelet så var det Karlstadslaget som var det bättre laget.

– Vi kör över dem resten av matchen, säger han.