Fasth om den märkliga tavlan

Uppdaterad
Publicerad

Växjö gick upp till 3-0 mot Liberec i CHL men tappade till 3-2 i andra perioden. I början av tredje perioden kom tjeckernas kvittering genom en ordentlig tabbe från målvakten, Viktor Fasth.

– Man får garva lite åt det, säger Växjös nyförvärv till SVT Sport.

Det var fyra minuter in i den tredje perioden som fadäsen utspelade sig. Pucken gick ner till Fasth som väntade sig en icing. När den slogs av skulle han rensa pucken – och sköt den på en medspelare och in i det egna målet.

– Det var ett ruggigt missförstånd får man säga. Det började med att jag trodde att linjedomaren slog av icingen. Så jag stannade pucken och så blev det ett missförstånd mellan mig och backen och till slut skulle jag bara panikrensa och då blev det som det blev, säger Fasth till SVT Sport.

Champions Hockey League

Gäller att skaka av sig det

SVT Sports expert, Jonas Andersson, menar att det är sådant som händer även de bästa spelarna, men att det är något som de bästa skakar av sig och inte grubblar särskilt länge på.

– Det är det som skiljer dem som är blir riktigt bra mot dem som kanske inte når hela vägen, hur snabbt man kommer över sådana misstag. Det är inget som Fasth någonsin kommer att göra om i sin karriär. Nu vinner de matchen och detta är egentligen ovesäntligt.

”Får garva lite åt det”

Växjö vann till sist matchen med klara 6-3 efter två mål från 18-åriga dansken, Jonas Röndbjerg. I och med segern kunde Fasth ändå bjuda på ett leende efter matchens slut.

– Man får garva lite åt det, det är försäsong. Visst, nu var det väldigt skönt att Jonas (Röndbjerg) hängde två här på slutet så vi vann. Men nej, det får inte hända, så är det.

Växjö leder sin grupp med elva poäng på fyra matcher, detta nu fyra poäng före Liberec. Davos är trea på tre poäng och sist i gruppen är slagpåsen Cardiff Devils, som har noll pinnar och -16 i målskillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet