– SVT har inte gjort någon förlust i den här affären, säger SVT:s programdirektör. Foto: Bildbyrån

Felaktiga uppgifter sprids om SVT:s försäljning av hockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

I dag sprider Expressen och flera andra tidningar uppgifter om att det avtal som träffats mellan MTG och SVT angående hockey-VM kostat licensbetalarna 100 miljoner kronor. Dessa uppgifter är helt felaktiga.

– 2015 köpte SVT rättigheten till hockey-VM 2018-2023. Redan då fanns avsikten att dela rättigheten med en annan aktör genom en försäljning. Det är internationellt såväl som i Sverige en normal hantering av sporträttigheter av hockey-VM:s kaliber. Självklart lämnar vi inte ut detaljer om affärsuppgörelser, säger programdirektör Jan Helin.

Han slår tillbaka mot medieuppgifter om att SVT ska förlora 100 miljoner på hockey-VM-avtalet.

– Mot bakgrund av den undermåliga och tendentiösa journalistiken kring detta vill jag bidra med grundfakta: SVT har inte gjort någon förlust i och med affären. Vi är mycket glada över partnerskapet med MTG. Vi är kort sagt två nöjda parter här, säger Jan Helin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet