Calgarys Elias Lindholm i kamp om pucken Foto: TT Nyhetsbyrån

Femton mål när Calgary vann

Uppdaterad
Publicerad

Publiken i Columbus fick valuta för pengarna i matchen mot Calgary i NHL-ishockeyn.

I alla fall om det var mål den var ute efter. Matchen slutade 6–9.

– Det var en knäpp match, säger lagkaptenen Mark Giordano efter matchen.

Det tog sex minuter in i första perioden innan målfesten var i gång i Columbus. Johnny Gaudreau såg till att Calgary tog ledningen. Sedan fortsatte målen att trilla in.

Columbus hade i inledningen av andra perioden tagit en övertygande 4–1-ledning, när Calgary började en rejäl upphämtning och gjorde fem mål i rad. Elias Lindholm var en viktig kugge, och gjorde 4–3-målet samt noterades för en assist till kvitteringen.

Efter att ha pytsat in ytterligare två mål släppte aldrig Calgary ledningen igen, och målskyttet avslutades av Austin Czarnik med sju minuter kvar av matchen, framspelad av Mikael Backlund. Även Alexander Wennberg noterades för en assist för Columbus.

– Det var en unik, bisarr match. Det är inte något du kan föreställa dig innan, säger tränaren Bill Peters efter matchen, och tillägger att det inte är något som man ser särskilt ofta.

Att det var en knasig match var även Calgary-spelarna i omklädningsrummet överens om.

– Vi vill inte ha för många sådana där matcher. Men hey, vi låg under med 4–1 och det är en tuff arena att spela i mot ett bra lag, så att komma ut från den med två poäng var stort för oss i kväll, säger Mark Giordano.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

6 - 9

Calgary Flames logo

Calgary Flames

3-1, 2-5, 1-3
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 14885

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.