Kevin Fiala rullades av isen. Foto: TT

Fiala skadad när Forsberg målade

Filip Forsberg sköt ett mål när Nashville tog en tung kvartsfinalseger mot St Louis.

Men skadesmällen för HV71-bekantingen Kevin Fiala var otäck.

Forwarden blev liggande efter en smäll och matchen bröts i väntan på ambulans.

Forwarden skadade vänsterbenet i en duell bakom målet. Han blev nedtryckt av Robert Bortuzzo, gled in med benen i sär och blev liggande. 20-åringens skada pausade matchen i 15 minuter i väntan på ambulans och det blev en tryckt stämning i arenan.

”Fiala är förd till ett lokalt sjukhus för vidare undersökning. Han är vaken och i stabilt tillstånd”, skriver Nashville på klubbens twitterkonto.

Nashville

– Det var inte alls roligt att se. Man blir illa berörd av sådana där scener, det var riktigt otäckt. Men förhoppningsvis är han inte fullt lika svårt skadad som det verkade, säger lagkamraten Filip Forsberg till Aftonbladet.

Bättre gick det för just Forsberg som satte viktiga 3-1 på en målvaktsretur i powerplay efter PK Subbans tunga skott, hans andra mål i slutspelet. Matchens dominant var annars Subban som gjorde ett mål och två assist. St Louis gav sig dock inte och Magnus Pääjärvi spelade fram Vladimir Sobotka som kvitterade till 3–3 i den tredje perioden.

Tankarna hos Fiala

Men närmare än så kom inte hemmalaget. Fem minuter senare avgjorde Nashvilles Vernon Fiddler när han slängde sig fram och fick klubban på 4–3. Nästa spelas natten mot lördag svensk tid. Defensivt täta Nashville gick till kvartsfinal efter att han vunnit med 4–0 i matcher mot Chicago i åttondelsfinalen. Laget släppte endast in tre mål på de fyra matcherna.

Mycket av tankarna gick dock till Fiala under matchen.

– Man kan inte planera för att något sådant skulle hända Kevin, och ändå kunde jag höra hur våra killar på bänken, efter att det hade hänt, gjorde sig redo för att nästa bytet skulle vara ett bra byte för Kevins skull, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette.

Larssons soloräd avgjorde

Adam Larsson blev Edmontons stora hjälte när han gjorde säsongengs första slutspelsmål när man bortaslog Anaheim med 5-3 i första kvartsfinalen. Första målet var fram till 3-1 när han fick en pass av Leon Draisaitl, gled obevakad fram mot målvakten och satte. dit ett handledsskott. Jakob Silfverberg kvitterade till 3-3 på tennis innan Larsson stängde butiken.

4-3 var en läckerbit. Backen åkte från egen zon, förbi alla motståndarna och lade in pucken i snäv vinkel mot målvakten snett bakom målet. Den gick via Josh Manson och in. Något turligt, men avgörande. 24-åringen hade gjort fyra mål på 79 matcher i grundserien.

– Det var bästa möjliga utdelning. Jag hade tur att den gick in. -I sådana här matcher måste vi andra kliva fram. Vi kan inte bara lita på de bästa spelarna. Senaste gången jag gjorde två mål? Aldrig. Jag kanske gjorde det hemma i Sverige, i Skellefteå, men det är länge sedan nu, säger Larsson till Edmonton Journal.

Fakta: Så spelas andra omgången

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Nashville–St Louis 1–0, (Andra matchen spelas i St Louis, natten till lördag, svensk tid)

+ Anaheim–Edmonton 0-1

+ New York Rangers–Ottawa (Ottawa, natten till fredag)

+ Washington–Pittsburgh (Washington, natten till fredag)