Deppade USA-spelare efter förlusten mot Tjeckien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fiaskot fullbordat för USA

Uppdaterad
Publicerad

Inför turneringen sågs USA som en av de stora utmanarna till favoriten Kanada. Men World Cup blev ett amerikanskt fiasko. Mot Tjeckien i natt kom tredje raka förlusten. ”Vi kan såklart inte vara nöjda med det”, säger förbundskaptenenen John Tortorella.

Den sista matchen i grupp A handlade om vilket av de redan utslagna lagen som skulle ta avsked av World Cup med viss heder i behåll. Det blev Tjeckien, efter att bröderna Zbyněk och Milan Michálek gjort totalt tre mål, och målvakten Petr Mrazek räddat 36 av 39 amerikanska skott.

Därmed lämnar USA turneringen med tre förluster på kontot.

World Cup i ishockey

– Det är ett faktum att vi åker härifrån utan någonting. Vi kan såklart inte vara nöjda med det, säger en hårt kritiserad John Tortorella enligt AP, men tar samtidigt sitt lag i försvar.

– Jag tycker att några av killarna verkligen ansträngde sig, vi hittade helt enkelt inget sätt att vinna matchen.

Fansen fortsatte håna Tortorella

De amerikanska fansen var inte lika förlåtande.

”Kom igen, Kessel!” och ”Vi vill ha Kessel!” skanderade de under matchen mot Tjeckien, anspelandes på coach Tortorellas ifrågasatta beslut att inte ta ut Pittsburgh-stjärnan Phil Kessel i World Cup-truppen.

För tjeckisk del var segern mot USA den första i turneringen, Kanada och Lag Europa gick vidare till semifinal från grupp A.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet