Ny storseger – Finland körde över Kazakstan

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten mot Sverige har Finland börjat rada upp segrar i JVM. 8-1 mot Slovakien igår och de hade inga problem med Kazakstan idag och stod för ännu en överkörning när de vann med 7-1. Trots det var Juniorlejonen missnöjda.

– Vi gör inte saker rätt just nu, vi måste jobba mycket, mycket hårdare i tredje perioden, sa Mikko Kokkonen till SVT Sport inför sista akten.

Kazakstan ska inte ha något att säga till om i ett möte med Finland. Trots det lyckades kazakerna kvittera i mitten på den första perioden. Men Finland toppkedja, med Patrik Puistola, Kristian Tanus och Joonas Oden, hade bestämt sig för att göra detta till en komfortabel tillställning för Finland.

Efter att Tanus spelat fram Puistola till 1-0 var det Tanus som gjorde 2-1 innan paus. Kedjan stod för sex poäng igår och hade sammanlagt sju poäng i dagens match, där Puistola stod för två av målen och 5-1 var en delikatess.

JVM i ishockey

”Säger en del om våra förväntningar”

– Snygg lång dragning över på backhand där han trampar översteg för att separera sig själv från backen och skapar yta för sig själv, säger SVT:S expertkommentator, Jonas Andersson om Odens förarbete till Puistola.

Finland var trots allt något besvikna, framför allt över hur många onödiga utvisningar de tog.

– Vi måste sluta ta utvisningar. Vi måste jobba hårdare, det är nyckeln. Vi gör inte saker rätt just nu, vi måste jobba mycket hårdare i tredje, sa Kokkonen.

Men det blev trots allt en överkörning.

– Det säger en del om våra förväntningar på Finland och att dom har flera nivåer till i sitt spel. Det är lite bekymrande att de tillåter sig att sänka tempot, framför allt när man kommer längre fram i turneringen, sa SVT:s expert, Nils Ekman i den andra pausen.

JVM (Juniors)

Kazakstan logo

Kazakstan

1 - 7

Finland logo

Finland

1-2, 0-2, 0-3
Trinec

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet