Finland vann bronsrysaren

Förhandstippade Finland tog hem OS-bronset efter 3–2 mot OAR. Men det blev en rysare där OAR jagade kvittering till slutsignal.

Det finska laget satte prägeln på matchen direkt. Minnamari Tuominen fick till ett dunderskott i powerplay som 18-åriga Petra Nieminen styrde in i nättaket efter två minuters spel.

Man utökade till 2–0 tio sekunder in i andra perioden, men Finland som besegrade OAR med 5–1 i gruppspelet, fick kämpa för bronspengen. OAR svarade med snabb reducering efter Finlands 2–0-mål via Olga Sosina efter assist av Lyudmila Belyakova.

OS i Pyeongchang 2018

Finland satte 3–1 men OAR med Lyudmila Belyakova i täten reducerade ännu en gång och jagade febrilt en kvittering i tredje perioden.

Finland var dock det starkare laget och man lyckades hålla undan för OAR som aldrig lyckades kvittera. Matchen slutade 3–2 och Finland tog sitt tredje OS-brons totalt.

Kanada och USA gör upp om guldet i det tredje raka olympiska spelet.