Otto Paajanen, längst till höger, jublar med lagkamrater under en landskamp mot Sverige i december. Foto: TT

Finländsk landslagscenter till Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Leksand rustar inför den kommande SHL-säsongen.

Finske landslagscentern Otto Paajanen, 27, har skrivit på för två år.

– SHL är en bra liga, och jag vet att Leksand har fina förutsättningar och väldigt bra fans, säger Paajanen i ett pressmeddelande.

Paajanen kommer närmast från IFK Helsingfors där han under den gångna säsongen stod för 37 poäng (16+21) på 49 matcher. Han har gjort fem landskamper för de finska lejonen, varav tre i Channel One Cup i Moskva i december.

Leksands general manager Thomas Johansson var över till Finland i februari och spanade på centern.

– Han är en spelare som vill vara i hettan framför mål och tar sig in på ytorna där vi kanske hade det lite kämpigt under säsongen. I Otto får vi in en spelare som kan spela både powerplay och boxplay, och han är en tvåvägscenter som kommer att vara väldigt användbar för oss, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Paajanen själv säger att han är glad och förväntansfull över att få komma till Leksand.

– En av mina drömmar har varit att komma till Sverige, och det ger mig energi inför sommaren och den nya säsongen. Jag har hört att Leksand är en liten ort med väldigt fin natur, och med ett brinnande hockeyintresse. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma på plats, säger han.

ARKIV: Leksands vd om tankarna inför publiktomma matcher: ”Supportrarna är vårt dna” (12 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.