Harri Pesonen. Foto: Bildbyrån

Finska hockeyligan spelas klart – virtuellt

Uppdaterad
Publicerad

Finska hockeyligan ställdes in på grund av coronavirusets spridning.

Men nu är det klart att slutspelet trots allt kommer att genomföras – virtuellt med hjälp av tv-spel.

Precis som idrotten i många andra länder ställdes slutspelet i den finska hockeyligan in på grund av coronaviruset men nu kommer glädjande nyheter för landets alla hockey-entusiaster. Den 8 april inleds första omgången i det finska hockeyslutspelet virtuellt med hjälp av tv-spel.

Matcherna sänds i finsk tv, precis som en vanlig hockeymatch, och kommenteras.

Corona och idrott

– Vad vi vet är vi den första hockeyligan som går online för att att avsluta säsongen. Det är toppen att vi kan erbjuda underhållning till alla hockey-entusiaster, säger Aija Saha, marknadschef inom finska hockeyligan, i ett pressmeddelande.

Samtliga tio lag som nådde slutspel väljer en spelare som representerar laget, spelaren behöver inte tillhöra klubben. Bland annat kommer Harri Pesonen, som vann VM-guld med Finland 2019, att medverka liksom AHL-spelarna Joni Tuulola och Joona Luoto.

Matcherna, som spelas en mot en, avgörs i bäst av fem.

ARKIV: Här vinner Finland VM-guld (2019-05-26)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet