Foto: Bildbyrån

Finska stjärnorna missar matchen – ska fira med presidenten

Uppdaterad
Publicerad

Luleå/MSSK:s storstjärna och lagkapten, Jenni Hiirikoski, missar kvällens hemmamatch mot SDE. Hon och lagkamraten Michelle Karvinen befinner sig i Finland där de firar självständighetsdagen med den finska presidenten, Sauli Niinistö.

Den 6 december 1917 förklarades Finland självständigt efter att tidigare ha tillhört Ryssland. När de i dag firar 102 som självständigt land är de finska landslagsstjärnorna på plats.

Michelle Karvinen, även hon en av nyckelspelarna i Luleå, dras med en hjärnskakning och skulle oavsett stått över matchen. Även Hiirikoski missar matchen.

– Det är bestämt sedan länge. Jenni och Michelle (Karvinen) är i Finland där de bland annat ska träffa presidenten. Det är en väldig stor högtid det där i Finland, säger Mikael Forsberg, tränare och sportchef i Luleå Hockey/MSSK, till NSD.

Det blir dock en blixtvisit till hemlandet då Hiirikoski är tillbaka redan under lördagen för hemmamatchen mot AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.