Fjärde raka segern för Frölunda

Frölunda vann med 4–2 på hemmaplan mot Mora och tog sin fjärde raka seger i SHL. Mora höll emot bra till slutet av andra perioden, men sedan gick Frölunda från 1–1 till ledning med 4–1.

Frölunda har visat fin form de senaste veckorna. Finalsegern i Champions Hockey League följdes av tre segrar i SHL, senast 7–1 mot Skellefteå.

Men mot Mora hade Göteborgslaget bara vunnit en av tre matcher denna säsong. I höstas segrade Mora med 4–3 i Scandinavium, trots att Frölunda hade 3–1 med tre minuter kvar.

Denna gång började Mora bäst. Frölunda tog över efter en stund. Men första perioden förblev mållös.

Andra perioden höll ojämn kvalitet och bjöd på massor av skott, 17 på mål för vardera laget.

Fagemos elfte

Alexander Hilmersson blev helt fri framför mål i ett Mora-anfall, men Johan Mattsson i Frölundakassen räddade – två gånger.

Lite senare petade i stället Samuel Fagemo in 1–0 för hemmalaget. Det var elfte målet i SHL denna säsong för 18-åringen, som därmed toppar Frölundas skytteliga.

Mathias Bromé stod stark framför mål och kvitterade för Mora i powerplay, med 30 sekunder kvar av perioden.

Men Frölunda återtog ledningen med bara elva sekunder till pausvilan. Backen Anders Grönlund följde med fint i ett anfall, sköt resolut – och gjorde mål för tredje matchen i rad. Han var dock inte nöjd med sitt lags spel i mittenakten:

– En sur period. Vi är inte riktigt på tårna, säger Anders Grönlund till C More i andra pausen.

Viktigt mål

Vid 11.28 i tredje perioden lyfte Rhett Rakhshani in 3–1 för Frölunda i powerplay. Ett viktigt mål.

Många mindes förstås Moras fantastiska vändning från just 1–3 till 4–3 i september. Men nu uppträdde Frölunda mera stabilt i slutskedet. Max Friberg gjorde 4–1 i öppet mål, sedan Mora tagit ut målvakten för att använda en extra utespelare.

Oskar Svanlund reducerade för Mora, men någon ny vändning blev det inte.