Foto: TT

Foppas hyllning till Elias Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Elias Pettersson har tagit NHL med storm och har hyllats av omvärlden. Nu instämmer Peter Forsberg i hyllningskören.

– Vilka grejer han gjorde, säger ”Foppa” i SVT:s NHL studio.

Årets rookie är en utmärkelse som bara tre svenskar fått. Nu menar många att utmärkelsen ska gå till en fjärde – Elias Pettersson.

En av dem som fått priset är Peter Forsberg, och när ämnet kommer på tal i SVT:s NHL-studio, håller ”Foppa” med om att Pettersson ska bli årets rookie.

– De första matcherna var helt otroligt hur bra det gick. Och vilka grejer han gjorde. Det gör han fortfarande, säger ”Foppa”.

– Jag såg honom nu mot Rangers, han såg lite trött ut, lite sliten. Men det är helt sanslöst. Men får han inte årets rookie bara på den starten.

”Tufft mentalt”

Forsberg poängterar att Elias Pettersson har haft en tuff tid med många matcher.

– Han är ny härb orta och det är tufft att spela så många matcher. Det är inte konstigt att han blir lite sliten på den första roadtripen. Det är tufft, och det är lite mentalt jobbigt också, säger han och fortsätter:

– Han kommer att komma igen, det är en lång säsong. Även om han inte gjort så mycket poäng de sista matcherna – han kommer komma igen. Det är coolt.

I spelaren nedan kan du följa lördagens NHL-sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.