Jukka Jalonen. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen sågar IIHF: ”Bryr sig inte om spelarna”

Publicerad

Finlands förbundskapten Jukka Jalonen sparade inte på krutet efter Finlands VM-förlust mot USA och hårdast kritiserar han det internationella ishockeyförbundet.
– De respekterar inte spelet. De bryr sig inte ett dugg om spelarna och deras hälsa.

Det var efter en ifrågasatt situation där amerikanen Clayton Keller knäade en finländsk spelare, vilket föranledde USA:s avgörande mål. Men det var inte att domaren friade den situationen som var det värsta för Jalonen.

– Domaren gjorde ett litet misstag då han inte vågade vissla men det största misstaget gjorde IIHF:s disciplinutskott som bara gav en liten varning åt spelaren, säger han till finländska Hufvudstadsbladet.

Clayton Keller blev inte bestraffad i efterhand av det internatonella förbundet.

– Det talar för att utskottet inte har någon som helst roll. De respekterar inte spelet. De bryr sig inte ett dugg om spelarna och deras hälsa. Inför turneringen berättade de att det är dådet, inte följden som avgör straffet. Nu blev det tvärtom. De ljög oss rakt upp i ansiktet, säger Finlands förbundskapten Jukka Jalonen till den finska tidningen.

Omtalade siuationen som föranledde målet Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer