Förlängda sviter i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Fyra i följd.

Färjestads segersvit är roligare än Växjös förlustrad.

När lagen möttes i Karlstad vann hemmalaget med 4–3 efter straffläggning.

– Surt. Självförtroendet är lite under isen, sade Växjös lagkapten Erik Josefsson till C More.

Kan Växjö vinna utan Robert Rosén?

Det var frågan inför det regerande mästarlagets bortamöte med Färjestad.

Under förstacenterns skadefrånvaro – en spricka i foten – hade Växjö förlorat tre matcher i följd i SHL-ishockeyn.

Rosén och radarkompisen Richard Gynge har den här säsongen gjort 42 poäng.

– Det är klart att jag saknar ”Robban”, laget saknar ”Robban”. Samtidigt är det en bra chans att utmana oss själva. I vårt lag är man på isen med fyra skickliga spelare varje gång man går ut där, så vi har inget att skylla på, sade Växjös målkung till C More inför matchen mot Färjestad.

Det började bra i Karlstad, med 1–0 redan efter 31 sekunder.

En drömstart förstås.

– Det får man verkligen säga. Det är väldigt bra trafik framför kassen och det känns inte som om (Färjestads målvakt Dominik) Furch ser någonting. Det behöver inte vara svårare än så, sade målskytten Joel Persson till C More.

de la Rose kvitterade

Färjestad har efter en tung period med sex raka förluster hittat rätt och hade tre raka segrar i ryggen inför lördagen.

Hemmalaget gjorde en ny bra spelmässig insats mot Växjö, men det dröjde en bit in i andra perioden innan det blev utdelning. Marcus Nilssons fina passning gav Jacob de la Rose halvöppet mål och det var kvitterat.

– När ”Lilliz” fick pucken visste jag från sekund ett att jag skulle få passningen så det var bara att göra sig redo att skjuta, sade De la Rose till C More.

En målkavalkad

Tredje perioden blev en målkavalkad.

Växjös lagkapten Erik Josefsson vann kampen framför Färjestadsmålet och satte klubban till Juuso Vainios inspel till 2–1 för bortalaget.

Färjestad vände till 3–2 via mål av Oscar Lawner och Marcus Nilsson, som visade att han kan mer än att passa när han skickade upp pucken i krysset bakom Växjömålvakten Adam Åhman.

Med lite mer än fem minuter kvar av ordinarie tid kvitterade förra Färjestadsspelaren Olle Lycksell till 3–3 i powerplay.

Matchen gick till förlängning och straffar. Där avgjorde Victor Ejdsell för hemmalaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.