Förlust för Brynäs med nye huvudtränaren

Brynäs förlorade sin första match med sin nye huvudtränare Magnus Sundquist.

Malmös Johan Olofsson blev tvåmålsskytt när han avgjorde för hemmalaget i slutet av förlängningen med sitt 4–3-mål.

I början av oktober fick sportchefen Stefan Bengtzén sparken och under landslagsuppehållet fick huvudtränaren Tommy Sjödin och assisterande tränaren Janne Larsson lämna Brynäs. Detta trots att Gävlelaget har lyft i tabellen efter en skral start med en seger på de sju första SHL-matcherna.

Tog ledningen

Vid SHL-omstarten borta mot Malmö var det första gången som den tidigare tredjetränaren Magnus Sundquist stod vid rodret och han fick en smakstart. Brynäs tog ledningen redan efter knappt två minuter (Ryan Gunderson) och bortalaget dominerade den första perioden mot ett svagt Malmö.

I andra perioden blev det dock en scenförändring. Brynäs var länge fortsatt bra, men när Johan Olofsson prickade in kvitteringen i numerärt överläge efter 8.29 minuter vände Malmö.

– Skönt att få göra mål igen. Det var viktigt för oss, sade målskytten Olofsson i en intervju i Malmö arena, som firade tioårsjubileum.

Drygt nio minuter senare skickade Emil Molin in 2–1 till skåningarna efter att Tomi Karhunen lämnat en retur vid sin vänstra stolpe. Den tidigare Brynässpelaren Molin avgjorde lagens möte (4–3 efter förlängning) i mitten av oktober.

Kort innan hemmalagets ledningsmål hade Brynäsforwarden Nicklas Danielsson bränt en straff. Efter 2–1-målet tog Malmö över spelet.

– Vi spelade inte jättebra, men det är ett steg i rätt riktning jämfört med första perioden. Tar vi ett steg till ser det bra ut, sade Olofsson.

Olofsson avgjorde

Och det såg länge bra ut för ett dominerande Malmö. Visserligen kvitterade Robert Kousal till 2–2 efter åtta minuter, men fyra minuter senare satte Konstantin Komarek en straff fram till 3–2.

Något avgörande mål blev det dock inte. Tre minuter före slutsignalen skickade Jesper Boqvist in kvitteringen som tog mötet till förlängning.

Väl där avgjorde Johan Olofsson, som även fixade Malmös straff, med sitt 4–3-mål i friläge 17,5 sekunder från straffläggningen.