Formstark Viksten bröt Linköpings segersvit

Örebro tog andra raka segern efter att Daniel Viksten tryckt in avgörande 4–3 i förlängningen mot favoritmotståndet Linköping – och bröt samtidigt östgötarnas segersvit.

Örebro har länge haft det tungt i SHL. Men för andra matchen i rad fick alltså hemmapubliken jubla åt en seger samtidigt som Linköpings segertrend slutade på tre raka trepoängare.

Det var också Örebro, som nu vunnit alla tre mötena med Linköping den här säsongen, som började piggast hemma i Behrn arena.

Sörensen skadad

Redan efter drygt två minuter skickade Örebrocentern Tylor Spink in en retur i öppet bur bakom målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson. Bara ett par minuter senare kvitterade Linköpings Patrick Mullen från backposition. Men efter en kvart direktsköt Libor Hudacek in 2–1 till Örebro efter en fin diagonalpass från Marcus Weinstock i spel fem mot fyra.

– Libor backade bra där och jag vet att när han får pucken i de där lägena så har han ett bra skott, sade Marcus Weinstock till C More.

Men Linköping tog över spelet efter första periodpausen och skapade flera farliga lägen framför Eero Kilpeläinen i Örebrokassen – men mellanperioden förblev mållös. I den tredje perioden fick Linköping klara sig utan superhete Nick Sörensen som tvingades utgå skadad. Innan mötet med Örebro hade forwarden gjort poäng i sju raka matcher.

LHC hämtade ikapp

59 sekunder in i tredje perioden utökade Tom Wandell Örebros ledning till 3–1 efter en elegant uppåkning i spel fem mot fyra.

Men knappt tre minuter senare dunkade Niclas Lundgren välplacerat in reduceringen 3–2 till Linköping. Och lite senare kvitterade Olle Lycksell som kom in i matchen när Nick Sörensen tvingades lämna isen.

Ett par minuter in i förlängningen avgjorde sedan forwarden Daniel Viksten när han tryckte in 4–3 i öppen bur, efter fint förarbete av Jonathan Andersson. Viksten gjorde därmed mål i andra matchen i följd.