Foto: Bildbyrån

Formstarka lag premiärspelar i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers och Brynäs har båda en lyckad försäsong i bagaget. I kväll hoppas bägge lagen ta med sig den fina försäsongsformen in i SHL-säsongen när de drabbar samman i Vida arena.

–  Det är en tuff inledningsmatch och de har säkert bra stöd från publiken, säger Brynäsforwarden Linus Ölund till klubbens webbplats.

Premiäromgången i SHL rullar vidare och i kväll väntar Växjö-Brynäs och Karlskrona-Skellefteå.

I Växjö ställs två formstarka lag mot varandra där lagen under försäsongen bara förlorat en träningsmatch var.

Dessutom har bägge lagen gått segrande ur samtliga matcher i Champions Hockey League.

Tuff premiärmatch

Brynäsforwarden Linus Ölund ser fram emot premiären.

– Det är roligt att det rullar igång. Jag blev lite avundsjuk när de andra fick börja före oss, men nu ska vi och Växjö få starta upp våra säsonger. Det är en tuff inledningsmatch och de har säkert bra stöd från publiken, säger Brynäsforwarden Linus Ölund till klubbens webbplats.

Revanschsuget Skellefteå

I kvällens andra match åker Skellefteå AIK, som säkerligen är revanschsuget efter förra säsongens kvartsfinalsuttåg, till Karlskrona.

– Vi har förberett oss bra så det känns som att vi är redo. Det har varit en liten försäsong och man vill ju spela de här matcherna som gäller så det är kul att det äntligen börjar, säger Skellefteås Henrik Hetta till shl.se.

Nedsläpp i båda matcherna 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.