”Försöker att inte snacka hockey”

Uppdaterad
Publicerad

I SHL-hockeyn har Malmö fått en väsentligt stabilare start på årets säsong jämfört med i fjol. Ett Malmö som på senare år iklätt sig en nedbantad ekonomisk kostym innehåller den här säsongen hela tre brödrapar.

Förutom sportchefen Patrik Sylvegårds söner, Emil och Markus ingår även tvillingarna Patrik och Pontus Westerholm samt Markus och Oliver Lauridsen i årets truppbygge i Malmö.

En klar fördel enligt Emil Sylvegård.

– Den tryggheten är väldigt viktig och jag vet att de andra syskonparen tänker likadant, säger han.

Enligt Malmös tränare Joakim Fagervall kan också brödraparen stärka laget som helhet.

De senaste säsongerna har Malmös ekonomiska hockeykostym krympt ett par storlekar. Borta är externa finansiärer med stora ord och vidlyftiga planer. Undantar man Carl Söderbergs återkomst till skånelaget så känns Malmö Redhawks anno 2021 aningen mindre spektakulärt men samtidigt som ett mer genomtänkt och gediget lagbygge.

Förra årets mardrömsstart på säsongen, då man låg sist i SHL-tabellen efter 17 omgångar, ska inte upprepas i år menar tränare Fagervall.

– Det var min första säsong och jag tar på mig mycket av ansvaret för vår dåliga start på hösten 2020. Jag genomförde ett antal förändringar som jag trodde var rätt, men som inte funkade för gruppen. Där känner jag en otroligt stor skillnad i år, menar Fagervall.

– Spelet med puck är vi bättre på den här säsongen och vi har ett betydligt skickligare lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.