Sophie Johansson avslutar sin hockeykarriär Foto: Sophie Johansson

Första damspelare till 200 matcher i klubben – lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Hon var första damspelare att nå 200 matcher för Djurgården.

Nu meddelar Sophie Johansson, 29, att karriären är över.

”Jag är otroligt tacksam för alla minnen som har skapats”, skriver hon på sociala medier.

Stockholmsfödda Sophie Johansson inledde karriären i Vallentuna BK.

I division ett representerade hon Ormsta HC under ett par säsonger, innan resan gick vidare till Munksund-Skuthamns SK där hon blev kvar i tre år innan hon fick chansen att bli en del av vad som hon själv beskriver som sitt hjärtas lag, Djurgårdens IF.

Johansson fick inleda sin resa med Djurgården genom att vara med och plocka upp klubben till SDHL (dåvarande Riksserien). Tre säsonger senare var hon med och vann klubbens hittills enda guld på damsidan.

”Har fått uppleva min dröm”

Nu, under tisdagen, meddelade Johansson på sociala medier att hon lägger skridskorna på den berömda hyllan.

”Jag har fått uppleva min dröm, att spela för föreningen i mitt hjärta. Har fått vara med på resan från division 1, att ta föreningens första SM-guld och vara första damspelare att göra 200 seriematcher i Djurgårdströjan. Stolt och tacksam över att drömmen blev verklighet!”, skriver Johansson och fortsätter:

”Efter 21 säsonger, över 900 matcher och många träningstimmar är det nu dags för ett nytt kapitel i livet. Jag vet inte hur än, men jag vet att hockey fortfarande kommer att vara en del av det kapitlet. Vi ses i hallarna (förhoppningsvis redan i höst) – den här gången på läktaren!”

MER SDHL: Fanny Rask slutar med ishockeyn (10 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.