Junioren målade i debuten: ”Trodde man inte när man vaknade i morse”

Mot Rögle senast var han ombytt, men fick inte spela något.

När HV71 mötte Örebro och vann med 3–1 var det dags för en ”riktig” debut för HV-junioren Anton Heikkinen, som inledde målskyttet.

Redan i sitt andra byte i matchen kunde 18-åringen göra 1–0 och därmed sitt första SHL-mål bakom Stefan Steen i Örebros mål.

– Det är sjukt. Det trodde man inte när man vaknade i morse, skrattar Heikkinen C Mores i pausintervju. Jag försöker ta med mig det jag gör bra i J20 och göra samma sak här uppe.

HV71 har haft problem i powerplay den här säsongen, men vid Örebros första utvisning i matchen var det dags för 2–0. Robert Figren stod fri vid bortre stolpen och gjorde inget misstag.

HV71 var det bättre laget i den första perioden och Örebro hade svårt att skapa något förutom ett jätteläge som Tylor Spink fick, men han missade.

Många utvisningar

Den andra perioden blev helt sönderryckt av HV-utvisningar. Örebro fick spela hela tolv minuter av perioden i powerplay, men lyckades inte överlista Jonas Gunnarsson i HV71:s mål.

Anton Hedman hade ett par vassa chanser för gästerna, men annars hade Närkes hockeystolthet väldigt svårt att komma in på mål och skapa de riktigt heta målchanserna. Dessutom ska HV71 ha en eloge för ett riktigt bra boxplayspel som gjorde att perioden, trots alla utvisningar, slutade mållös.

I den tredje perioden höll sig HV71 ifrån utvisningsbåset och 3–0 skulle också komma för hemmalaget. Sebastian Wännström gick ”köksvägen” och gjorde målet med en backhand.

-Matchen fick lite nerv då Linus Arnesson sköt 1­–3 för Örebro från blå linjen, men närmare än så kom inte gästerna, utan HV71 kunde ta sin andra raka hemmatriumf.

Bra målvaktsspel

I HV71 gjorde Jonas Gunnarsson en riktigt bra match i målet. Mikko Lehtonen var klart bäste back. Kristofer Berglund svarade också för en bra defensiv insats. Den främsta kedjetrion var den med Robin Figren, Anton Bengtsson och Oscar Sundh.

Hos Örebro var Kristian Näkyvä och Linus Arnesson de främsta backarna. Anton Hedman och bröderna Tylor och Tyson Spink oroade HV-försvaret mest.