Elias Pettersson bröt sin måltorka i NHL Foto: TT

Superstraff av Pettersson i natt

Elias Pettersson bröt måltorkan i NHL. Först gjorde han 1-0 i andra perioden och i straffläggningen bjöd han på ett riktigt läckert mål.

– Det är något jag har tränat på och som jag kände för att testa i natt, säger Elias Pettersson till Sportsnet.

Elias Pettersson har gjort succé under sin första säsong i NHL. Men senaste tiden har det gått lite tyngre för svensken. I nattens match mot New Jersey gjorde Pettersson sitt första mål på 12 matcher när han gav Canucks ledningen med 1-0 i början på den andra perioden. Sitt 27:e mål den här säsongen.

Tanner Pearson utökade ledningen till 2-0 i tredje perioden. Men Devils kom tillbaka. Kevin Rooney reducerade och Stefan Noesen kvitterade och tog matchen till straffar.

Där bjöd Pettersson på en riktig delikatess när han satte straffen på samma sätt som Peter Forsberg gjorde i OS i Lillehammer 1994. Men trots Petterssons uppvisning på straffläggningen var det New Jersey som tog hem segern med 3-2.