William Nylander klappar om målvakten Frederik Andersen. Foto: TT

Första poängen och segern för Nylander

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander har gjort sina första poäng, och Toronto tagit sin första seger, efter stjärnans långa bortavaro från NHL-hockeyn.

I 4-1-vinsten över Carolina stod svensken för två assist.

– Varje match blir bättre och bättre, säger Nylander.

Efter segdragna kontraktsförhandlingar och 225 dagar borta från NHL-hockeyn var William Nylander förra veckan tillbaka i Toronto.

De två första matcherna efter återkomsten, mot Detroit och mot Boston, förlorade kanadensarna. Men i natt kom så första segern för Nylander.

Den 22-årige svensken stod för två assist i bortamatchen mot Carolina. Det första var tursamt då Nylander touchade pucken precis innan ett byte, och när han satt i båset styrdes sedan Morgan Reillys passningsförsök in via en Carolina-back.

”Kan bygga på det här”

Nylanders andra assist var desto mer klar då han assisterade Patrick Marleau som direktsköt in 3-1.

– Det får en att må bra. Att spela bra och skapa chanser är viktigt. Jag kan bygga på det här och jag försöker komma tillbaka så snabbt som möjligt. Varje match blir bättre och bättre, säger 22-åringen enligt nhl.com.

Efter matchen blev Nylander utsedd till matchens bäste spelare.

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

1 - 4

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0-1, 1-1, 0-2
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 11907

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.