Johan Franzén menar att Mike Babcock är den ”värsta personen han träffat”. Foto: Bildbyrån

Franzén om Babcock: ”Värsta personen jag någonsin träffat”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha fått sparken från Toronto Maple Leafs har Mike Babcock hamnat i rejält blåsväder. Spelare efter spelare har vittnat om tränarens beteende, något som nu även Johan Franzén gör i en intervju med Expressen.

– Han är en fruktansvärd människa, den värsta personen jag har träffat, säger han till tidningen.

Det var i podcasten Spittin' Chiclets som tidigare storspelaren Chris Chelios berättade om hur Mike Babcock behandlat Johan Franzén. Han berättade hur Franzén brutit ihop efter sättet som tränaren behandlat honom.

– Det gick så långt att Johan stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, han bröt ihop. Inte bara på bänken utan även i ett av rummen efter en match i Nashville. Det är antagligen det värsta jag någonsin sett, säger Chelios.

Och händelsen efter en slutspelsmatch mot Nashville är något som Franzén kommer ihåg än i dag.

– Jag får rysningar när jag tänker på det. Det där var mot Nashville i slutspelet. Det var grovt, otäckt och chockerande. Men det var bara en av hundra grejer han gjorde. Toppen av ett isberg, säger han till Expressen.

”Fruktansvärd människa”

När Franzén sedan får frågan om hur han skulle beskriva Babcock så är det en bra tränare som han beskriver, men tvärtom när han beskriver hans personlighet.

– Som tränare är han extremt noggrann och förberedd. Han är jättebra på att sätta ihop ett spelsystem och få alla att köpa in sig på det. Det är hans starka sida.

– Men sen är han en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att, säger han till Expressen.

”Känner igen beteendet”

Under SVT:s NHL-sändning i fredags berättade förre målvakten Mikael Tellqvist att han upplevt liknande saker under tiden i Nordamerika.

– Jag känner igen det här beteendet från när jag var i farmarlaget med de tränare jag haft, jag känner igen den psykiska terrorn, säger Tellqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.