Fredrik Styrman skadade sig mot Rögle Foto: Bildbyrån

Fredrik Styrman missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys Fredrik Styrman missar resten av säsongen efter att ha drabbats av en korsbandsskada. Det meddelar klubben på sociala medier.

– Vi har några långtidsskador nu och håller med anledning av det fortsatt koll på spelarmarknaden, säger klubbens General Manager Stefan Nilsson.

Luleå-backen Fredrik Styrman inledde säsongen med att göra två mål på de sju inledande matcherna.

Men sen tog det stopp på grund av en skada i mötet mot Rögle i början av oktober.

Styrman fick tidigt i matchen ta emot en armbåge i ansiktet från 18-årige Nils Höglander – och föll till isen.

Höglander fick matchstraff och stängdes av i fem matcher, samtidigt som Fredrik Styrman fick hjälp av isen.

Styrman på operationsbordet

Luleå bekräftade först att 28-årige Styrman drabbats av en hjärnskakning. Senare berättade Henrik Stridh, assisterande tränare i Luleå Hockey, att Styrman dessutom skadad sitt knä i fallet.

Nu visar det sig dock att skadan hade en sämre prognos.

Under måndagen meddelade klubben att Styrman under dagen genomgår en korsbandsoperation. Kalixsonen missar nu resten av säsongen.

– Vi har några långtidsskador nu och håller med anledning av det fortsatt koll på spelarmarknaden, säger General Managern Stefan Nilsson på klubbens sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.