Rhett Rakhshani inledde Frölundas målskytte. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Frölunda avgjorde sent

När 35 sekunder återstod av ordinarie tid skickade Frölundas forward Ryan Lasch in segerpucken 4–3 borta mot Örebro.

Nu är mästarlaget uppe i två raka trepoängare.

Frölunda hade en jobbig start i SHL och inledde med två raka förluster. Men på lördagskvällen kunde alltså göteborgarna jubla åt säsongens andra trepoängare i Behrn arena i Örebro.

Och efter två inledande segrar har nu Örebro två förluster på kontot.

Men det började bra för hemmalaget. Efter drygt tre minuter rundade Örebros nye lagkapten Christopher Mastomäki kassen och skickade in 1–0 i krysset bakom målvakten Johan Mattsson.

Yngste kaptenen

Den snart 23-årige centern, som är ligans yngste kapten efter att ha tagit över rollen efter Jere Sallinen som lämnat Örebro, var nöjd med sitt andra mål för säsongen.

-Det är en passning från Kristian Näkyvä som öppnar upp allt. Sen lägger (Marcus) Weinstock en bra passning till mig och jag hittar till sist luckan och sätter den, skönt, sade Christopher Mastomäki i periodpausen till C More.

Frölunda kom ut till den andra perioden i flygande fart och hade stundom en riktigt tung press framför den tjeckiske målvakten Dominik Furch som gång på gång räddade Örebro. Men efter halva matchen kvitterade till sist Rhett Rakhsani när han snappade upp ett misslyckat uppspel, gjorde en snygg dragning och lade in pucken med en backhand.

-Det är en bra period. Vi är ganska aggressiva, har bra forecheck och skapar mycket chanser, sade målskytten Rhett Rakhshani till C More.

Målrikt slut

Tredje period skulle bli riktigt målrik. Efter drygt fem minuter snärtade Frölundas Simon Hjalmarsson distinkt in 2–1 i krysset. Kort därefter gjorde Rhett Rakhshani sitt andra mål för kvällen när han ökade på ledningen till 3–1. Men även Örebro skulle få en tvåmålsskytt. Tio minuter före ordinarie tid klev nämligen Örebroforwarden Shane Harper fram två gånger om. Först tryckte Harper in 3–2 i krysset och ett par minuter senare kvitterade han även resolut bakom målvakten Johan Mattson.

I Matchens slutminut satte till sist Ryan Lasch punkt när han skickade in 4–3 i powerplay.