Frölundajubel efter seger mot Linköping Foto: TT Nyhetsbyrån

Frölunda bröt förlustsvit

Uppdaterad
Publicerad

Det var aldrig något snack i den här matchen. Johan Mattsson höll nollan i Scandinavium när Frölunda slog Linköping med 4-0.

– Hela laget steppar upp. Kul att vi vi visar att vi kan spela hockey, sa Frölundas målvakt Mattsson till C More.

Frölunda och Linköping hade haft helt olika veckor i SHL när det blev lördag. Östgötarna kom till Göteborg efter två segrar mot Rögle med sammanlagt 10–2. Frölunda, däremot, hade fått notera två klara förluster: 0–4 hemma mot bottenkämpande Brynäs och sedan 3–8 på bortais i Växjö.

Två snabba mål i mittperioden punkterade mötet. 3-0 av Ryan Lash och 4-0 av Simon Hjalmarsson.

”För slarviga”

Då bytte Linköping målvakt. Jacob Johansson fick ta över i stället för Jonas Gustavsson. Men målvaktsspelet var kanske inte Linköpings största problem.

– Vi är alldeles för slarviga. Vi ger dem tre av de fyra målen, sa Linköpings lagkapten Niklas Persson frustrerat till C more efter två perioder.

– De behöver inte jobba särskilt hårt för att få för tryck på oss, lägger han till om kampen på isen.

Nej, Linköping gjorde ingen bra match. Men Frölunda gjorde vad som behövdes för att komma tillbaka mentalt efter två raka förluster.

Frölunda vann närkamperna och åkte skridskor bättre än gästerna. Efter två raka förluster var göteborgarna bestämda. Det här ska vi vinna.

Kanske spelar det en viss roll att Johan Mattsson nu var tillbaka i Frölundas mål. Det årsfärska nyförvärvet från Timrå utstrålar lugn och verkar i höst ge mer trygghet till Frölundas spel än Johan Gustafsson, som var förstemålvakt förra säsongen och även vaktade kassen i de två senaste förlusterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.