Frölunda har ena foten i ny CHL-final

8 objekt

Tvåmålsskytten Mats Rosseli Olsen firar med Sebastian Stålberg.
Foto: BildbyrånTvåmålsskytten Mats Rosseli Olsen firar med Sebastian Stålberg.

5 - 1

1-1, 2-0, 2-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 4042

Frölunda HC

Första perioden

  • 12:57, 1-0Nyberg (Donovan/Lundqvist)

Andra perioden

  • 06:54, 2-1Rosseli Olsen (Stålberg/Nørstebø)
  • 09:28, 3-1Tömmernes

Tredje perioden

  • 00:19, 4-1Rosseli Olsen (Lasu/Stålberg)
  • 03:13, 5-1Larsson (Rosseli Olsen/Stålberg)

5 - 1

1-1, 2-0, 2-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 4042

HC Fribourg-Gottéron

Första perioden

  • 14:02, 1-1Neuenschwander (Stalder/Leeger)
Fjolårets CHL-mästare Frölunda är på mycket god väg mot sin tredje raka final. I den första av två semifinaler mot Fribourg-Gottéron vann man enkelt med 5-1.

Frölunda har imponerat på sin väg fram till semifinal. Göteborgarna har slagit ut Minsk, Berlin och Linköping och i alla tre dubbelmötena har man vunnit med minst fyra måls marginal.

Och målmarginalen ser efter den första semifinalen mot schweiziska Fribourg ut att kunna hålla i sig. Hemma i Scandinavium gjorde man processen tämligen kort med gästerna.

Efter en med Frölunda-mått mätt okej förstaperiod, som slutade 1-1 efter att John Nyberg varit sist på båda puckarna, satte de fart i den andra och visade att klasskillnaden är stor mellan ett topplag i SHL och ett bottenlag i Schweiz. På tre minuter gick Frölunda ifrån till en tvåmålsledning.

Returen i Schweiz om en vecka

Först satte en fri Mats Rosseli-Olsen 2-1 sedan Sebastian Stålberg assisterat med en fin genomskärare. Kort därefter jobbade Henrik Tömmernes till sig pucken och la in 3-1.

Direkt i den tredje perioden kom 4-1 efter Rosseli Olsens andra mål och tre minuter senare satte Jacob Larsson 5-1. Fribourg såg därefter slutkörda ut och Frölunda kunde göra lite som de ville, men utan ytterligare nätkänning.

Returmötet i Fribourg spelas nästa tisdag.