Tvåmålsskytten Mats Rosseli Olsen firar med Sebastian Stålberg. Foto: Bildbyrån

Frölunda har ena foten i ny CHL-final

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets CHL-mästare Frölunda är på mycket god väg mot sin tredje raka final. I den första av två semifinaler mot Fribourg-Gottéron vann man enkelt med 5-1.

Frölunda har imponerat på sin väg fram till semifinal. Göteborgarna har slagit ut Minsk, Berlin och Linköping och i alla tre dubbelmötena har man vunnit med minst fyra måls marginal.

Och målmarginalen ser efter den första semifinalen mot schweiziska Fribourg ut att kunna hålla i sig. Hemma i Scandinavium gjorde man processen tämligen kort med gästerna.

Champions Hockey League

Efter en med Frölunda-mått mätt okej förstaperiod, som slutade 1-1 efter att John Nyberg varit sist på båda puckarna, satte de fart i den andra och visade att klasskillnaden är stor mellan ett topplag i SHL och ett bottenlag i Schweiz. På tre minuter gick Frölunda ifrån till en tvåmålsledning.

Returen i Schweiz om en vecka

Först satte en fri Mats Rosseli-Olsen 2-1 sedan Sebastian Stålberg assisterat med en fin genomskärare. Kort därefter jobbade Henrik Tömmernes till sig pucken och la in 3-1.

Direkt i den tredje perioden kom 4-1 efter Rosseli Olsens andra mål och tre minuter senare satte Jacob Larsson 5-1. Fribourg såg därefter slutkörda ut och Frölunda kunde göra lite som de ville, men utan ytterligare nätkänning.

Returmötet i Fribourg spelas nästa tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet