Frölunda fortsätter att dominera i Scandinavium – körde över Djurgården

15 raka segrar på hemmais för Frölunda och 2-1 i SM-finalserien mot Djurgården. Så ser siffrorna ut efter kvällens 5-2-seger mot Djurgården.

– Jättebra. Vi gör den klart bästa matchen på ett tag så det är kul att se. VI är tillbaka på normal nivå den här matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

Frölunda tog en tidig ledning genom Jacob Moverare som fick pucken efter tekning och placerade in den bakom Adam Reideborn i Djurgårdens kasse.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var rasande efter målet och tog en väldigt tidig timeout. Den fick en snabb effekt då Olle Alsing drog in kvitteringen i armhålan på Frölundamålvakten Johan Mattsson och tystade publiken. Alsing har därmed gjort mål i två raka matcher.

Efter den första perioden var Frölunda tvungna att byta ut Mattsson som inte kunde fortsätta, in kom istället Johan Gustafsson.

Det som vekligen skiljde lagen åt i den tredje finalen var spelet i numerärt överläge. Det visade göteborgarna efter 30 sekunder i den andra perioden då Brandon Gormley sköt in pucken via Petteri Wirtanens ben medan Jakob Lilja satt i utvisningsbåset.

Nästan direkt efter tappade Djurgården pucken framför egen kasse och då var Samuel Fagemo framme och brunkade in 3-1.

Reduceringen lät heller inte vänta på sig. Efter att ha brutit en lång måltorka på hemmais hittade Jakob Lilja målet igen då han drog upp pucken i krysset. Det var Johan Gustafssons första skott i matchen och det släppte han alltså in.

Med tretton minuter spelade av andra perioden satte lagkapten Joel Lundqvist 4-2 från nära håll. Också det i powerplay och veteranens femte i slutspelet.

I början av den tredje perioden drog Marcus Davidsson på sig en 2+10-utvisning för en tackling i ryggen på Simon Hjalmarsson. Det tog Ryan Lasch till vara på då han styrde in passningen från Fagemo snyggt och satte punkt för den tredje finalen.

SM-finalserien fortsätter på lördag på Hovet i Stockholm.

– Vi har haft våra dåliga matcher den här serien så det blir inte en till. Vi ska spela på samma sätt som vi gjorde idag, säger Simon Hjalmarsson till SVT Sport.