Frölunda försvarade CHL-titeln

Frölunda är återigen CHL-mästare. I finalen mot tjeckiska Mountfield tog Göteborgslaget sin andra raka, och fjärde titel totalt i CHL. Det efter tre snabba mål i slutet av första perioden som skulle räcka för att vinna med 3-1.

– Man tröttnar aldrig. Vi vet vad mycket det betyder. Vi njuter, säger Joel Lundqvist till SVT Sport.

Frölunda fick en tung start när Mountfield tog kommandot och gjorde 1-0 efter knappt sju minuters spel genom Petr Koukal, och publiken i den högljudda arenan i Hradec Kralove lyfte taket.

Men det skulle vara sista gången som hemmafansen skulle få jubla för mål. Och det var redan i första perioden som grunden till Frölundas seger skulle läggas. På tre minuter gjorde de nämligen tre mål, och skapade sig ett försprång som skulle bli för stort för Mountfield.

Champions Hockey League

Frölunda förde hela matchen

För det tjeckiska laget hade inte mycket spel, och det var Frölunda som styrde och ställde i matchen och hemmalaget fick rätta sig efter det. Men trots att Frölunda fortsatte att skapa offensivt växte inte ledningen. Men trots att det bara skiljde två mål var det aldrig nära att Mountfield skulle ta sig tillbaka, och Frölunda vann relativt komfortabelt med 3-1.

Titeln var Frölundas fjärde i Champions Hockey League på fem år.

– Det har varit en galen resa hit. Fjärde segern, det har svängt upp och ned, men vi har inte slutat tro, säger kaptenen Joel Lundqvist till SVT Sport.

Frölundakaptenen väljer att hylla laget efter segern.

– Ska du gå hela vägen och vinna så krävs en sådan här laginsats, säger han.

Klipp: Frölunda vann CHL för fjärde gången

”Blir aldrig mätt på att vinna”

Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg var givetvis nöjd med sitt lags insats. Men det var inte det offensiva spelet som han tyckte gav laget segern.

– Jag tycker vi följer vår gameplan till perfektion. Vi spelar en perfekt match defensivt i dag, säger han till SVT Sport.

Han säger även att det är en speciell trupp han har att styra över, som inte nöjer sig med att vinna en gång.

– Vi har en kärntrupp som aldrig blir mätt på att vinna.

Förra säsongen vann Frölunda först CHL, och gick sedan vidare och vann även SM-guld. Nu tror Rönnberg att kvällens titel kan ge samma effekt.

– Det kommer betyda massor för den här truppen, just som ifjol.