HV71 studsade tillbaka – först att slå Frölunda i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Inför matchen var HV71 det lag som hade tagit flest poäng på bortais den här säsongen – och trots två raka förluster lyckades man slå Frölunda i Göteborg. Förlusten var Frölundas första på hemmais den här säsongen.

HV71 tog ledningen redan i den åttonde minuten genom finlandssvensken Max Wärn.

Det stod sig i en dryg period, men då straffade sig Kristofer Berglunds utvisning. Matt Donovan dundrade in kvitteringen, assisterad av en Ryan Lasch i toppform.

Efter det tog Frölunda över spelet och bland annat Lias Andersson var nära att hitta målet då han rundade buren och försökte trä in pucken köksvägen.

Tacklade bort sig

I inledningen av period tre tog Joel Lundqvist, Pontus Widerström och John Nyberg varsin utvisning och till slut lyckades gästerna utnyttja det. Mattias Tedenby fintade snyggt och drog upp pucken i krysset.

Målet var Tedenbys första för säsongen.

– Vi spelade fantastiskt idag. Det var kul. Vi var väldigt revanschsugna, säger han i C Mores sändning.

Snabbt efter det stal Victor Ejdsell pucken vid sargen och drog in 3-1-målet.

– Jag är bara nöjd med små bitar av den här matchen egentligen. Då det ska avgöras är HV bättre, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Matchen var Jönköpingslagets femte på bortais i rad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.