Leksand tog tre poäng borta mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Leksand skrällde mot Frölunda: ”Såg ut som fågelholkar”

Leksand åkte till Göteborg för att möta ett klart favorittippat Frölunda. Med sig hem hade man något oväntat tre poäng efter en 5-4-seger.

– Det var bland det sämsta vi gjort, säger Frölundas Simon Hjalmarsson.

Leksand öppnade starkt och hade skaffat sig en 2-0-ledning efter den första perioden. Marek Hrivik satte 3-0 i powerplay i mitten av andra perioden vilket fick Frölunda att vakna till något.

Hemmalaget replikerade knappt en minut senare när Simon Hjalmarsson satte 1-3. Men man fick allt jämt gå till den sista pausvila i ett tvåmålsunderläge trots att man tog sig in i matchen mer och mer.

Kritisk

– Sista tio är bättre i andra perioden. De första tio är bland de sämsta vi har gjort. Det är fem man som står som fågelholkar, säger Hjalmarsson i C More efter andra perioden.

Frölunda jobbade sig in ytterligare i matchen när Patrik Carlsson satte 2-3 i början av den tredje perioden. Men Leksand utökade ledningen två gånger om därefter, först genom Carter Camper och sedan Patrik Zackrisson.

Frölunda närmade sig

Frölunda kom nära men nådde inte hela vägen, matchen slutade med Leksandsseger, 5-4. Deras sjätte raka bortaseger.

– Vi blir lite trötta på slutet men vi vinner matchen. Det är klart att det är starkt att komma ner hit och vinna. Det är bra harmoni i truppen och det ger energi på isen, säger Leksandskaptenen Patrik Zackrisson i C More efter matchen.

KLIPP: Linköping besegrade Frölunda (19 jan 2021)